להפוך שעה מיותרת לשעה אפקטיבית

microsoft-office-2016-new-

 

מיקרוסופט (Microsoft) עדכנה את חבילת יישומי האופיס למחשב האישי והשיקה את ה-Office 2016 למערכות חלונות (Windows) ומקינטוש (Mac).

בין החידושים שהגרסה החדשה מציעה, היא בראש ובראשונה מממשק חדש עם התאמה לסרגלי הכלים של מערכת החלונות 10 שהושקה לפני כחודשיים. בנוסף, מיקרוסופט השקיעה מאמצים רבים ביכולת של עבודה בשיתוף ובמקביל בין משתמשים על מספר פלטפורמות בו זמנית ובזמן אמת, יכולת המכוונת בעיקר לארגונים הנדרשים לעבודה יחדיו על מסמכים שונים.

"היום, עם ההשקה של Office 2016, אנו מספקים למשתמשים שלנו סט של יישומים ושירותים המיועדים לסביבת העבודה המודרנית ושיתוף פעולה בו הם יכולים לגשת בקלות למסמכים שלהם באמצעות מגוון של פלטפורמות ומכשירים מודרניים", אמרו במיקרוסופט.

 

לפני קרוב לשלוש שנים החלה מיקרוסופט לעבוד בעיקר במודל של השכרת ערכות התוכנות המשרדיות. אופיס 365 מציע גישה תמידית לגרסה האחרונה של אופיס, כך שהלקוח לא צריך לרכוש תוכנה חדשה בכל פעם שכזו יוצאת לשוק. מיקרוסופט השיקה בתקופה האחרונה את ערכת אופיס 2016, אשר מחליפה את גרסת 2013 וכוללת שדרוגים של התוכנות השונות וגם שדרוגם כלליים, למשל, "בדיקת מידע חכמה", המאפשרת לחפש מידע על מילה מסוימת דרך מנוע החיפוש של מיקרוסופט "בינג" (יש לציין השימוש בבינג הוא חיסרון, כי הוא פחות מוצלח עם אתרים ישראליים). תכונה חדשה נוספת נקראת "ספר לי מה אתה רוצה לעשות". מדובר בדרך פשוטה לכתוב פעולה שרוצים לעשות, ולהגיע אליה מבלי לנבור בתוך התפריטים.

וורד: מיקרוסופט התמקדה בגרסת 2016 בשיתופיות. בדומה לגרסה הקודמת, ניתן לשמור בקלות את הקבצים בשירות האחסון של החברה OneDrive ולמשוך את המסמך מכל מכשיר, כולל סמארטפון. בנוסף, ניתן להזמין משתמשים אחרים לעריכת מסמך או רק לקריאה וגם לצפות בשינויים שלהם בזמן אמת.

אקסל: מיקרוסופט הוסיפה סוגי טבלאות חדשים המאפשרים להציג את הנתונים בתצורה גרפית טובה יותר. ניתן בצורה פשוטה למשוך טבלאות מהאינטרנט מבלי להשתמש בהעתק והדבק, אלא משיכה ישירה מהאתר וגם עריכה של אותם נתונים. בנוסף, ניתן לעדכן את הנתונים ישירות בטבלת האקסל, במקרה שהם עודכנו באתר האינטרנט.
פאוור פוינט: נוספו טבלאות גרפיות חדשות לשילוב במצגות, שילוב של טקסטים בכתב יד (עבור מכשירים הכוללים מסך מגע) ושיתוף קל יותר של המצגת עם אנשים אחרים בלחיצת כפתור. בעבודה עם משתמשים אחרים על אותה מצגת, ניתן לראות עמוד ליד עמוד את השינויים ולבחור את האפשרות המועדפת.

אאוטלוק: צירוף קבצים למייל נעשה פשוט יותר. ניתן לראות את הקבצים האחרונים שעליהם המשתמש עבד ולצרף אותם במהירות למייל. במקרה שמחליטים לצרף מסמך כמו וורד או אקסל שנשמר ב-OneDrive, הנמען יקבל קישור למסמך המעודכן ביותר בענן. עוד תכונה היא מיון של המיילים (Clutter), שבה מיילים משולחים שהמשתמש אינו נוהג לקרוא מוכנסים לתיקייה אחרת.

אפליקציות: עולם כתיבת המסמכים השתנה בשנים האחרונות. המשתמשים לא עובדים על מחשב אחד, יש להם מחשב נייח במשרד או בבית, לפטופ, טאבלט וסמארטפון. אופיס מציעה פתרון גורף במקרה הזה. בחודשים האחרונים השיקה מיקרוסופט אפליקציות תומכות בעברית לתוכנות האופיס העיקריות שלה. האפליקציות זמינות לאייפונים ולאייפדים של אפל או לטאבלטי וסמארטפוני אנדרואיד. האפליקציות ניתנות להורדה ברמה הבסיסית בחינם (קריאה וכתיבת מסמכים), אבל כדי ליהנות מכל השירותים, צריך מנוי באופיס 365. התמיכה בעברית בסך הכל טובה.